Executive coaching

Executive coaching

Open-deur-beleid heeft geen zin als u zelf gesloten blijft.” (Bob Nelson)

Een High Performance Organization draait om leiderschap

Executive coaching is voor leidinggevenden, managers en directeuren die zichzelf en daarmee hun organisatie verder willen ontwikkelen. Overal benoemen leiders als hun grootste uitdagingen: change management, cultuur en strategie met elkaar op één lijn brengen, engagement creëren, leiderschap ontwikkelen, (sociale) innovatie bevorderen en resultaten boeken. Het is voor veel executives een meerwaarde om af en toe te sparren met een onafhankelijke management coach die zelf ervaring heeft met diverse (verander)vraagstukken aan de top van een organisatie.

Hoe vaak krijgt u betrouwbare feedback?

In hoeverre bent u op de hoogte van het effect van uw handelen, op korte en langere termijn? Hoe hoger u in de boom zit, des te minder betrouwbare feedback krijgt u. Terwijl feedback onontbeerlijk is om te blijven groeien. Het gemis aan eerlijke feedback, de impact van uw gedrag op het functioneren en de ontwikkeling van uw team en organisatie én uw soms eenzame positie maken leidersrollen ook risicovol. Executive coaching is een manier om risico’s te verkleinen en uw impact te vergroten. Feedback en Feed forward door een externe coach.

Executive coaching is geen zwaktebod!

Veel executives vinden zichzelf behoorlijk succesvol. Een executive coach heeft voor hen een negatieve lading. Natuurlijk heeft u ook helemaal geen tijd. Maar wat is er mis met: nadenken over uzelf in de positie van leider, kijken naar mogelijk belemmerende patronen, verbeteren van uw performance, sparren over cruciale kwesties of noodzakelijke veranderingen? Met een executive coach bespreekt u zaken die u lastiger op het werk kunt bespreken, bijvoorbeeld de omgang met collega’s, uw Raad van Commissarissen of persoonlijke vragen en behoeftes. Als uw executive coach kan ik ook voor nieuwe input zorgen vanuit kennis op het gebied van organisatieontwikkeling, managementcoaching, teamontwikkeling, talent management en loopbaancoaching.

Resultaten

Goede executive coaching gaat over:

Persoonlijke effectiviteit – uw groei, ontwikkeling en patronen

Leiderschap – uw visie ontwikkelen en uitdragen

Management Development – uw bijdrage aan de groei van uw medewerkers

Organisatieontwikkeling en Sociale Innovatie – uw bedrijf of organisatie verder ontwikkelen samen met uw mensen

Discretie én confrontatie

Als executive heeft u behoefte aan een neutrale sparring partner. Iemand bij wie u uw twijfels en zorgen kunt tonen, uw vragen kunt stellen én die u durft te confronteren. Daarom vinden de gesprekken ook bij voorkeur plaats buiten uw eigen werksituatie en comfortzone, bijvoorbeeld op mijn prachtige locatie in de bossen van Wolfheze, tussen Ede en Arnhem. Privacy verzekerd.

Omdat u meer uit uzelf, uw mensen en uw organisatie wilt halen!