Individuele coaching

Individuele coaching

 

Romy de Rijk zet in op duurzame talentontwikkeling en vitaliteit

 

We weten maar een ding zeker en dat is dat alles steeds verandert. De tijd waarin een loopbaan van begin tot einde uitgestippeld was, is voorbij. Wie krijgt er nog een gouden horloge van de baas bij het 25-jarig jubileum, met een receptie en een bos bloemen voor uw partner? Organisaties moeten zich voortdurend aanpassen aan de steeds sneller veranderende omgeving en met organisatieontwikkeling en change management bezig zijn. Flexibiliteit en innovatie zijn de sleutels. Tegelijkertijd blijven we langer werken en is de arbeidsmarkt niet in alle branches rooskleurig. Dit vraagt om brede en duurzame inzetbaarheid van onze talenten met talent management. Soms kan personal coaching op bepaalde momenten in uw leven nodig zijn om een nieuwe stap te zetten.

Kent u uw marktwaarde?

Wat speelt er op uw werk? Waar droomt u van? Wat geeft de thermometer aan? Wat is uw marktwaarde op dit moment? Bent u voldoende flexibel om aan te sluiten bij de veranderende markt? Maar zeker ook, loopt u nog warm voor de dingen die u dagelijks doet? Hoe blijft u (tot uw 68e!) gemotiveerd en vitaal aan het werk? Met loopbaancoaching help ik u om uw inzetbaarheid in uw organisatie en de externe arbeidsmarkt periodiek te toetsen. Met een heldere diagnose als resultaat.

Voor wie?

Indien u zich afvraagt of u nog op de goede plek zit of als u zich wilt heroriënteren op uw loopbaan. Ook als u gedwongen wordt de eigen employability onder de loep te nemen en wordt uitgedaagd om in beweging te komen en de regie over uw eigen loopbaan te nemen.

Loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is altijd een maatwerktraject. Samen onderzoeken we wat uw talenten en ambities zijn en wat het beste bij u past. Welke concrete stappen zijn er nodig om uw loopbaan succesvol verder vorm te geven? Wat zijn de belemmeringen en mogelijkheden? Vaardigheden als solliciteren, pitchen, een cv maken, werk vinden via sociale media en netwerken komen ruimschoots aan bod. Jobmarketing anno NU. Altijd maatwerk met een stevig resultaat. Voor de een betekent dit een traject dat start met zelfreflectie, voor de ander betekent het veel praktische tips en doe-opdrachten voor het benaderen van de interne- of externe arbeidsmarkt.

Loopbaantesten en assessment

Daarnaast is het mogelijk om loopbaantesten en een assessment in te zetten. Bijvoorbeeld een TMA, de Talent Motivatie Analyse, die drijfveren, talenten, energiegevers en competenties meet. Of een waardenprofiel met de 7 kleuren van Graves. En ook een instrument voor 360 feedback hoort tot de mogelijkheden. Wat bij u past!

Indien van toepassing help ik u graag betekenis te geven aan een (gedwongen) verandering in uw loopbaan en het gemis van het oude en vertrouwde. Soms moet u stilstaan om vooruit te kunnen gaan.

Job marketing en een aansprekend CV

Een nieuwe baan komt meestal niet uit de lucht vallen. U moet zelf in beweging komen en de arbeidsmarkt veroveren. Wist u dat 75% van de vacatures via het netwerk ingevuld wordt en nooit de pagina’s van een krant of vacaturesite haalt? En dat de gemiddelde tijd dat een bedrijf weet dat er een vacature aankomt 3 maanden is? Binnen een paar dagen weten heel veel mensen dat er een plek vrijkomt in hun bedrijf. Daar moet u bij zijn. Netwerken, pitchen, een helder doel voor ogen hebben, Linkedin en Twitter kunnen daar enorm bij helpen. Kortom, jobmarketing anno NU met uw moderne en aansprekende CV als visitekaartje. Daar ondersteun ik u – als opgeleid taalkundige – natuurlijk ook bij!

Jobcrafting

In de huidige arbeidsmarkt is het soms niet gemakkelijk om een andere baan te vinden. Kritisch en creatief naar uw huidige baan kijken kan ook. Welke taken en rollen heb ik precies? Waar krijg ik energie van en waarvan niet? Hoe is die balans eigenlijk? Wat kan ik delegeren of welke taken en rollen kan ik (tijdelijk) ruilen met een collega? Welke projecten lopen er waar ik mijn talenten kan inzetten? Hoe profileer ik me meer zodat ik mijn talenten breed kan laten zien? Kleien met je eigen baan. Playdo voor volwassenen! Kijk bij job crafting voor meer informatie.