In 10 stappen door uw loopbaan

Hoe gelukkig ben jij echt op je werk?

In 10 stappen door uw loopbaan

Stap 1: Klikt het of klikt het niet?

Zonder contact geen contract. U gaat niet uw ziel en zaligheid op tafel leggen als u geen klik voelt met uw coach. Een beetje prikkelen en een beetje uit uw comfortzone is echter wel nodig. Dus ja, het moet klikken. Maar wordt u ook uitgedaagd? U bepaalt. Vanaf de start zelf aan het stuur.

Stap 2: Aan de slag met een persoonlijk profiel

U trekt de stoute schoenen aan en start met begeleiding. Gezamenlijk stellen we een helder profiel op. Wie bent u, wat kan u en wat wilt u ……. nou precies?! Waar bent u goed in en waar krijgt u energie van? Op zoek naar uw waarden, talenten en energiegevers dus.

Stap 3: Uw belemmeringen en overtuigingen

Natuurlijk kijken we ook naar uw patronen, eventuele belemmeringen en niet helpende overtuigingen. Die hebben we immers allemaal. Uw gedragspatronen zijn ontstaan in de loop der tijd en ook succesvol geweest of soms nog steeds, maar misschien werken ze inmiddels ook belemmerend en wordt het tijd uw patronen iets te verleggen? Wat gebeurt er stiekem en in een split second tussen uw oren? Wat zijn uw twijfels en misschien wel grootste zorgen? Dat verkennen we samen in alle openheid én veiligheid. Met maar één doel: uw toekomstvisie scherp krijgen.

Stap 4: Uw visie op de toekomst

Wat is uw gedroomde rol op uw werk of uw toekomstige droombaan? In welke rol, opdracht, werk en branche krijgt u energie in plaats van dat u uw energie voelt weglopen?

Stap 5: Focussen

We gaan kiezen en focussen. Vaak de moeilijkste stap. Want kiezen is ook verliezen en afscheid nemen van dromen en wensen. Uw netwerk moet u echter kunnen plaatsen. U moet (gaan) weten wat u wilt, anders weten zij het ook niet en kan uw netwerk u niet helpen.

Stap 6: Personal branding

Wanneer u uw droomrol of -baan in het vizier hebt, is het belangrijk om aan personal branding te werken. Wat zijn uw unieke kwaliteiten en talenten? We formuleren uw persoonlijke “elevator pitch” waarmee u zich krachtig en overtuigend kunt presteren. Weten wat u wilt en kunt, geeft zelfvertrouwen.

Stap 7: Jobmarketing

Als u arbeidsmarkt klaar wil zijn, begint u met het verkennen van die markt. Waar liggen uw kansen? Waar wilt u werken? Wie kent u daar? Kent u iemand die de baan heeft die u ambieert? Hoe ziet uw netwerk eruit? U gaat uw nieuwe baan veroveren met gerichte job marketing.

Stap 8: Een onderscheidend CV

In twee sessies maken we, indien gewenst, een doelgericht en onderscheidend CV. (link naar CV specialist) Dat is echt pure jobmarketing. Kruip in de huid van degene die uw cv leest. U heeft slechts 15 seconden om een + of een – op uw cv te krijgen. Wij gaan voor de plus!

Stap 9: Solliciteren met Sociale Media

Uw cv op Linkedin. De grootste vacaturebank en zoekmachine van Nederland. Met de juiste trefwoorden en zoekopdrachten. En dan maar linken en uw sociale media netwerk uitbouwen. Vooral HR managers, personeelsmanager en recruiters zijn belangrijke mensen om te gaan volgen. Dat zijn immers de mensen die de vacatures verspreiden en zij moeten u leren kennen.

Stap 10: Motivatiebrief en pitch

U stuurt uw CV in met een korte en heldere motivatiebrief. Hierin verwoordt u waarom u de oplossing bent voor het probleem van het bedrijf of de organisatie en hopelijk uw toekomstige werkgever. Samen gaan we het sollicitatiegesprek voorbereiden. U gaat het gesprek in met zelfvertrouwen, een heldere focus en pitch. U weet immers precies wie u bent, wat u kunt en wat u wilt en wat uw bijdrage aan en meerwaarde voor uw nieuwe werkgever is.

De 10 stappen van loopbaancoaching bij Romy de Rijk