Job Crafting

Job Crafting

I believe that every person is born with talent.” (Maya Angelou)

Hoe houd ik plezier in mijn werk? Hoe creëer ik voldoende uitdaging? Hoe zet ik mijn talenten meer in? Het antwoord van deze tijd is jobcrafting. Boetseren met uw eigen werk. Gericht op talent management en talentontwikkeling. Soms zijn kleine veranderingen in uw eigen baan nodig,  waardoor u uw functie voor uzelf aantrekkelijker en uitdagender maakt. Zicht krijgen op uw talenten en die beter benutten in uw werk. Meer energie, meer positiviteit en meer balans, maken u duurzaam inzetbaar. Wilt u kleien met uw eigen baan samen met Romy de Rijk, zeer ervaren loopbaancoach en talentcoach?

Een alternatief voor een nieuwe baan zoeken

U kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar een nieuwe baan, maar in deze tijd van economische crisis is het best lastig om de baan van uw dromen te vinden. In plaats van te solliciteren, kunt u ook positieve energie stoppen in uw huidige baan en deze interessanter, uitdagender of gewoon leuker maken. Een loopbaancoach ondersteunt u daarbij.

 

Yvonne, 44 jaar, managementassistent in het hoger onderwijs: ‘Ik heb eens in een project mogen meewerken en had daar zoveel lol in. Met een team kun je je ergens in vast bijten en verbeteringen aanbrengen. Heerlijk! Daarna miste ik het werken in zo’n team echt. Ik heb op eigen initiatief andere actieve secretaressen opgezocht en voorgesteld een verbeterproject te starten voor het secretariaat. Het management reageerde blij verrast op dit voorstel en we kregen toestemming én tijd om het project uit te voeren. Het leverde me veel waardering op én meer plezier in mijn werk. En bij een volgend project denken ze aan mij. Ik ben een ervaren projectmedewerker nu.’

 

 

5 vragen aan uzelf voor u gaat starten met job crafting

Houd één of twee weken bij wat u precies doet en stel uzelf dan de volgende vragen:

Hoeveel tijd besteed ik aan welke taken? Van welke taken krijg ik energie? Waar loopt mijn energie door weg?

Wie zijn mijn werkrelaties, mijn interne en/of externe klanten? Van welke contacten krijg ik energie en van welke niet?

Op welke momenten ervaar ik mijn werk als zinvol en wanneer niet?

Op welke momenten krijg ik waardering of juist niet?

Wat valt u op nu en welke conclusie kunt u trekken?

En dan wordt het recept simpel: doe meer van wat u energie en voldoening geeft en minder van wat u energie kost.

Op zoek naar uw talent

Niet iedereen weet wat zijn of haar talenten zijn. Met een aantal hulpmiddelen kan dit helder gemaakt worden. Talent kan echter pas (h)erkend worden als iemand het ook laat zien. Daarmee is de definitie voor talent:

Talent  =  kwaliteit  +  energie  +  (h)erkenning

Met een handige tool voor 360 graden feedback kunt u achter uw talenten en uw zogenaamde latente talenten komen. Welke talenten laat u liggen omdat u zich er nog onvoldoende bewust van bent? Wat is er nodig om uw talenten (beter) zichtbaar te maken en in te zetten ten behoeve van uw persoonlijke en professionele ontwikkeling?

4 manieren van job crafting

Taken ruilen of een andere taak erbij nemen. Een controller die stagiaires gaat begeleiden kan daar veel plezier in hebben en waardering uithalen. Of een coach die over haar werk gaat vertellen in een blog en veel energie van het schrijven krijgt.

Werkrelaties veranderen. Een secretaresse van een consultancy bureau die het klantcontact uitbreidt door naast telefoon- en mailcontact mee te gaan met een adviseur of bij een evaluatie aanwezig te zijn.

De taakopvatting over uw werk veranderen. Een docent die het ook tot zijn taak rekent om zijn leerlingen stoom af te laten blazen en op verhaal te laten komen en daarmee bijdraagt aan het leerklimaat, heeft meer voldoening en plezier in zijn werk.

Werktijden of werkplek aanpassen. Verandert u de context van uw werk dan verandert ook meteen uw perceptie van uw baan.

Job craften als teamontwikkeling of team building

Binnen een team kan een tool voor 30 graden feedback de opmaat zijn voor een ruilbeurs van taken, waarin collega’s binnen een team of afdeling nadenken over de meest talentgerichte verdeling van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Teamontwikkeling en teambuilding in één.

Meer weten over job crafting en het inzetten van uw talenten?

Neem dan contact op voor het maken van een gratis kennismakingsgesprek.

Omdat u meer uit uzelf wilt halen!