Werk zoeken via socialmedia

Een baan zoeken met LinkedIn en andere sociale media

Social media en het vinden van werk zijn een gouden duo. Mits u LinkedIn en bij voorkeur ook Twitter op de juiste manier inzet. Romy de Rijk is een zeer ervaren loopbaancoach, cv-specialist en trainer op het gebied van sociale media bij het zoeken naar werk. Ik adviseer en help u bij het maken van een profiel op LinkedIn en een bio op Twitter waarmee u wél gevonden wordt. Zoekt u een baan, wilt u online de nieuwste vacatures lezen en wilt u gevonden worden door recruiters? Maak dan samen met Romy de Rijk een gefocust en slim profiel op LinkedIn aan. Dan weet u precies hoe u social media kunt inzetten bij het zoeken naar een nieuwe baan.

 

Linkedin

Linkedin is voor bedrijven het populairste medium om nieuw personeel te werven. Met de juiste zoekwoorden in uw profiel, met regelmatige updates of wanneer u mee discussieert in groepen, valt u op bij recruiters. Op deze manier krijgen recruiters een goed beeld van wie u bent en wat uw talenten zijn. Daarnaast bouwt u met LinkedIn een zakelijk netwerk op met de mensen die u kunnen helpen bij het zoeken naar een nieuwe baan of u kunnen doorverwijzen naar mensen in hun netwerk. Want wie weet er als eerste dat er een baan vrijkomt in het bedrijf van uw dromen? Juist, de mensen die dit werk nu doen, hun leidinggevende en de afdeling HR. Daar gaat u dus mee linken. Andersom biedt LinkedIn u ook de mogelijkheid om actief naar vacatures te zoeken. LinkedIn is niet voor niets de grootste vacaturebank van Nederland!

Twitter

Ook Twitter is een perfecte tool om direct in contact te komen met recruiters, P&O managers, werving- & selectiebureaus en bedrijven. Door tweets van organisaties, recruiters, werving- en selectiebureaus, uitzendorganisaties en vakgenoten te volgen, bent u altijd op de hoogte van de meest recente vacatures. Andersom kunt u zelf ook tweets versturen met de juiste #hashtags en zoekwoorden. Hierdoor kunnen werkgevers die op deze onderwerpen zoeken, u sneller vinden. Met de juiste bio op Twitter laat u zien wat uw vakgebied is. Dit vergroot ook uw vindbaarheid en aantrekkingskracht voor werkgevers. Meer kans op een ander werk!

Waarom Romy de Rijk voor het zoeken naar werk via sociale media?

  • U profileert uzelf met de juiste focus naar de arbeidsmarkt
  • U weet LinkedIn en Twitter professioneel en effectief te gebruiken
  • U kent uw talenten en uw personal branding
  • U bent consistent in uw presentatie op de verschillende sociale netwerken.
  • U heeft representatieve profielen en foto’s, ook op Facebook.
  • U wordt gevonden door werkgevers, HR, uitzendbureaus en recruiters

 

Meer weten over LinkedIn en andere sociale media bij het vinden van een baan?
Maak dan een afspraak voor een gratis kennismaking.

Let’s get social!

 

 

 

Haal meer uit uzelf door beter vindbaar te zijn op Social Media!