Jobmarketing

accessibility

Jobmarketing: “Verover uw baan”

Wat is jobmarketing?

Job marketing is het werk van een loopbaancoach en kan onderdeel zijn van een traject voor loopbaancoaching of loopbaanbegeleiding. Een jobmarketeer spreekt voortdurend vanuit het perspectief van de arbeidsmarkt. Hoe zit de huidige arbeidsmarkt in elkaar, wat wil de arbeidsmarkt van u weten? Hoe kan men u wel vinden en wat moet u daarvoor doen? Romy de Rijk zet wisselend de pet van de arbeidsmarkt op en die van uw loopbaanbegeleider. Een goed duo voor uw toekomst!

De levenscyclus van een vacature

75% van de huidige vacatures en nieuwe banen worden via-via en het netwerk ingevuld en bereiken nooit de krant of het internet. De mensen die op dit moment uw droombaan hebben, weten als eerste dat er een vacature komt. Ze gaan zelf weg, hun collega gaat weg of er komt een teamlid bij. De afdeling weet het vervolgens ook, HR en de P&O-adviseurs weten het, de directeur weet het, familie, kennissen en vrienden weten het. U moet mensen kennen binnen die steeds groter wordende groep. Aan u moeten ze meteen denken. Tegen de tijd dat de vacature in de krant komt, op internet of bij het UWV, zijn er al zeker 6 weken voorbij. En zijn er veel meer kapers op de kust. Een job marketeer helpt u bij het achterhalen van nog niet ingevulde vacatures voordat iedereen ze gezien heeft.

Netwerken & personal branding

U gaat uw persoonlijk arbeidsmarkt en uw persoonlijk netwerk in kaart brengen. Vervolgens gaat u gericht netwerken en uw contacten uitbreiden met een gefocust doel: het veroveren van uw nieuwe baan en het vinden van werk dat bij uw talenten past en waar u energie van krijgt. Ik help u daarbij. Ook bij het oefenen van een netwerkgesprek en het houden van een zogenaamde elevator pitch: in 30 seconden kunt u vertellen wat u te bieden heeft en welk antwoord u bent op welke vraag. Waarom ze u moeten hebben.

Een aansprekend CV en sollicitatiebrief

Een succesonderdeel van jobmarketing is het maken van een CV. De jobmarketeer in de rol van CV-specialist zit achter het toetsenbord en vraagt u het hemd van het lijf. Ook hier kruipt de jobmarketeer in de huid van de arbeidsmarkt. Wat wil de eigenaar van het bedrijf van u weten, wat wil de HR-adviseur meteen lezen? In hoeverre bent u degene die hun problemen komt oplossen? Voor u vaak te vanzelfsprekend en “gewoon” en daarom is het veel sterker om uw CV samen met een specialist te schrijven. Wist u dat er gemiddeld maar 15 seconden naar een CV gekeken wordt voordat er een + of een – op komt? Wij gaan voor de plus! En dat geldt ook voor uw sollicitatiebrief of motivatiebrief. Deze brief moet immers gaan over het werk dat gedaan moet worden en in het bijzonder door u. Als opgeleid taalkundige help ik u hierbij!

Werk zoeken met sociale media, zoals LinkedIn en Twitter

Social media en het vinden van werk horen bij elkaar. Mits u LinkedIn en bij voorkeur ook Twitter op de juiste manier inzet. Ik adviseer en help u bij het maken van een profiel op LinkedIn en een bio op Twitter waarmee u wél gevonden wordt. Zo weet u precies hoe u social media kunt inzetten bij het zoeken naar een nieuwe baan.

 

Wilt u met een jobmarketeer, CV-specialist en loopbaancoach aan de slag? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan. Welkom!

 

 

Omdat u meer uit uzelf, uw loopbaan of carrière wilt halen!