Personal coaching

Personal coaching

Romy de Rijk zet in op duurzame ontwikkeling en vitaliteit

We weten maar een ding zeker en dat is dat alles steeds verandert. De tijd waarin een loopbaan of baan van begin tot einde uitgestippeld was, is al lang voorbij. Tegelijkertijd werken we steeds langer. Je blijven ontwikkelen en weten wat je wil en kan en waar je energie van krijgt, zijn de sleutels om duurzaam vitaal en inzetbaar te blijven. Soms kan personal coaching op bepaalde momenten in uw leven nodig zijn om een nieuwe stap te zetten of belemmerende patronen om te buigen naar helpende zodat u u weer krachtig en energiek voelt en uw werk goed kan doen.

Wat houdt u bezig?

Wat speelt er op uw werk? Waar droomt u van of ligt u misschien wakker van? Wat geeft de thermometer aan? Loopt u nog warm voor de dingen die u dagelijks doet? Hoe blijft u (tot uw 68e!) gemotiveerd en vitaal aan het werk? Met personal coaching help ik u om uw energie en vitaliteit te toetsen.

Voor wie?

Voor iedereen die ergens tegenaanloopt op het werk of zich afvraagt of u nog op de goede plek of in de juiste rol zit. Ook als u min of meer gedwongen wordt de eigen employability onder de loep te nemen en wordt uitgedaagd om in beweging te komen en de regie over uw eigen loopbaan te nemen.

Begeleiding en personal coaching

Coaching is altijd een maatwerktraject. Samen onderzoeken we wat uw talenten en ambities zijn en wat het beste bij u past. Welke concrete stappen zijn er nodig om uw loopbaan succesvol verder vorm te geven? Wat zijn de eventuele belemmeringen maar vooral wat zijn de mogelijkheden? Indien gewenst komen vaardigheden als solliciteren, pitchen, een cv maken, werk vinden via LinkedIn en netwerken ook aan bod. Altijd maatwerk met een stevig resultaat. Voor de een betekent dit een traject met zelfreflectie en inzichten in belemmerende patronen, voor de ander betekent het samen casuistiek bespreken, praktische tips en doe-opdrachten. Wat nodig is dus.

Een talent assessment

Daarnaast is het mogelijk om een talent assessment in te zetten. De TMA, de Talent Motivatie Analyse, is gebaseerd op de BigFive uit de psychologie en meet drijfveren, talenten, energiegevers en competenties en daarmee uw voorkeursgedrag. Een organisatie die om gedrag en competenties vraagt die passen bij uw drijfveren en voorkeursgedrag is een ware match made in heaven. Ook een waardenprofiel met de 7 kleuren van Graves hoort tot de mogelijkheden als ook een instrument voor 360 feedback. Wat bij u en uw vraag past. Niets hoeft want altijd maatwerk.

Een aansprekend CV

Een eventuele nieuwe baan komt echter niet uit de lucht vallen. U moet zelf in beweging komen en de arbeidsmarkt veroveren. Wist u dat 75% van de vacatures via het netwerk ingevuld wordt en nooit de pagina’s van een krant of vacaturesite haalt? En dat de gemiddelde tijd dat een organisatie al weet dat er een vacature aankomt 3 maanden is? Binnen een korte tijd weten heel veel mensen intern dat er een plek vrijkomt in hun bedrijf. Daar moet u bij zijn. Netwerken, pitchen, een helder doel voor ogen hebben, Linkedin kan daar enorm bij helpen. Kortom, jobmarketing anno NU met uw moderne en aansprekende CV als visitekaartje. Daar ondersteun ik u – als opgeleid taalkundige – natuurlijk ook bij!

Indien van toepassing help ik u ook betekenis te geven aan een (gedwongen) verandering in uw loopbaan en het gemis van het oude en vertrouwde. Soms moet u stilstaan om vooruit te kunnen gaan.