In 10 stappen door uw loopbaan

Hoe gelukkig ben jij echt op je werk?

In 10 stappen door uw loopbaan

 

Stap 1: Klikt het of klikt het niet?

Zonder contact geen contract. U gaat niet uw ziel en zaligheid op tafel leggen als u geen klik voelt met uw loopbaancoach. (link naar pagina over jezelf) Een beetje prikkelen en een beetje uit uw comfortzone is echter wel nodig. Dus ja, het moet klikken. Maar wordt u ook uitgedaagd? U bepaalt. Vanaf de start zelf aan het stuur.

Stap 2: Aan de slag met een persoonlijk profiel

U trekt de stoute schoenen aan en start met loopbaanbegeleiding. Gezamenlijk stellen we een helder persoonlijk profiel op. Wie bent u, wat kan u en wat wilt u ……. nou precies?! Waar bent u goed in en waar krijgt u energie van? Op zoek naar uw talenten dus.

Stap 3: Uw belemmeringen en overtuigingen

Natuurlijk kijken we ook naar uw belemmeringen en overtuigingen. Wat gebeurt er tussen uw oren? Wat zijn uw twijfels en misschien wel grootste angsten? Dat verkennen we samen. Met maar één doel: uw toekomstvisie scherp krijgen.

Stap 4: Uw visie op de toekomst

Wat is uw droombaan? Bij welke baan of in welk werk en branche krijgt u energie in plaats van dat u uw energie voelt weglopen?

Stap 5: Focussen

We gaan kiezen en focussen. Vaak de moeilijkste stap. Want kiezen is ook verliezen en afscheid nemen van dromen en wensen. Uw netwerk moet u echter kunnen plaatsen. U moet precies weten wat u wilt anders weten zij het ook niet. U moet focussen.

Stap 6: Personal branding

Wanneer u uw droombaan in het vizier hebt, is het belangrijk om aan uw personal branding te werken. Wat zijn uw unieke kwaliteiten en talenten? We formuleren uw persoonlijke “elevator pitch” waarmee u zich krachtig en overtuigend kunt presteren. Weten wat u wilt en kunt, geeft zelfvertrouwen.

Stap 7: Jobmarketing

Als u arbeidsmarkt klaar bent, begint u met het verkennen van die markt. Waar liggen uw kansen? Waar wilt u werken? Wie kent u daar? Kent u iemand die de baan heeft die u ambieert? Hoe ziet uw netwerk eruit? U gaat uw nieuwe baan veroveren met gerichte
job marketing.

Stap 8: Een onderscheidend CV

In twee sessies maken we een zeer doelgericht en onderscheidend CV. (link naar CV specialist) Dat is echt pure jobmarketing. Kruip in de huid van degene die uw cv leest. U heeft slechts 15 seconden om een + of een – op uw cv te krijgen. Wij gaan voor de plus!

Stap 9: Solliciteren met Sociale Media

Uw cv op Linkedin. De inmiddels grootste vacaturebank en zoekmachine van Nederland. Het inzetten van Social Media Marketing (link naar Solliciteren met Social Media) is zeker nu ontzettend belangrijk! Met de juiste trefwoorden en zoekopdrachten. Op Twitter kunnen we samen een opvallend en helder profiel maken, met de juiste biografie waarmee u gevonden gaat worden. En dan maar linken en uw sociale media netwerk uitbouwen. Vooral HR managers, personeelsmanager en recruiters zijn belangrijke mensen om te gaan volgen. Dat zijn immers de mensen die de vacatures verspreiden en die moeten u kennen.

Stap 10: Motivatiebrief en pitch

U stuurt uw CV in met een korte en heldere motivatiebrief. Hierin verwoordt u waarom u de oplossing bent voor het probleem van het bedrijf en hopelijk uw toekomstige werkgever. Samen gaan we het sollicitatiegesprek voorbereiden. U gaat het gesprek in met zelfvertrouwen, een heldere focus en pitch. U weet immers precies wie u bent, wat u kunt en wat u wilt en wat uw bijdrage aan en meerwaarde voor uw nieuwe werkgever is.

De 10 stappen van loopbaancoaching bij Romy de Rijk